Pyrus-Master versenyszabályzat

II. KÁRPÁT-MEDENCEI KÖRTEPÁLINKA ÉS PÁRLATVERSENY

 

II. PYRUS MASTER

 

 „Amióta az első hébérkörte-pálinkát kifőzte az első göcseji atyafi, tudjuk, hogy az Isten nekünk olyan körtefajtát nem teremtett, amiből pálinkát ne tudnánk készíteni. Az a kultúra, ami a Göcsejben e téren egykor létezett, az a magas alkoholtartalmú italok történelmében valami egészen egyedi. A pálinkakultúrának az ilyen szintű gazdagságát sehol a világon nem ismerik, de még a Kárpát-medencében is csupán az Őrségben és a Göcsejben.”
Kovács Gyula erdész, a Tündérkert alapítója. Pórszombat

 Előszó:

A tavalyi egyedülálló megmérettetés bebizonyította, hogy van létjogosultsága egy fajtatiszta versenynek! Célunk, hogy nem csak a magán és bérfőzetők, hanem a kereskedelmi szektort is megszólítsuk ezzel az egyedi minősítéssel. Egy új innovációs kísérlet, ahol egy külön fajtának, történetesen a körtének, nem egy külön kategóriát, hanem egy egyedülálló megmérettetést kínálunk. Ez az II. Kárpát-medencei Körtepálinka és párlat verseny, a II. Pyrus Master.

A verseny célja felhívni a figyelmet erre az őshonos gyümölcsre, mely a modern gazdálkodás miatt egyre inkább háttérbe szorul, az idős fajták feledésbe merülnek. 100 évvel ezelőtt a Göcsejnek több körtefajtája volt, mint egész Franciaországnak. A körte sokszínűsége a Kárpát-medencében vitathatatlan, fajtagazdagsága egyedülálló. Csak Magyarországon több mint 1000 fajtája ismert, ebből számos már csak a Tündérkertekben, amolyan „génbankokban” található.

A Pannónia Pálinkakultúra Egyesület az Őrség és Göcsej régiót, valamint Erdély egyes területeit meghatározó, őshonos gyümölcsfajta, a körte kategóriában meghirdeti az 2. Kárpát-medencei Körtepálinka és Párlatversenyt az II. PYRUS MASTER-t, a hazai és határon túli kereskedelmi főzdék, valamint a szabad magánfőzők és bérfőzetők részére, ezzel is segítve az őshonos gyümölcsfajtából készült pálinkák és párlatok népszerűsítését, az ősi és nemesített körtefajták megbecsülését.

A verseny fővédnöke:

V. Németh Zsolt

Magyar életmód és nemzeti értékeink védelméért felelős miniszerelnöki biztos,

a Hungarikum Bizottság tagja

A verseny kiíró, rendező:

Pannónia Pálinkakultúra Egyesület (8800 Nagykanizsa, Kazanlak krt. 12/c).

A verseny célja:

 • a körtepálinka népszerűsítése határon innen és határon túl,
 • a versenyen résztvevő körtepálinkák és párlatok megmérettetése,
 • a pálinka kulturált fogyasztásának népszerűsítése,
 • a minőség javítása, a kereskedelmi, a szabad magánfőzők és a főzetők saját eredményeinek közlésén keresztül,
 • a körtepálinkával kapcsolatos fogyasztói szemlélet pozitív befolyásolása,
 • a minőségi körtepálinkát készítő kereskedelmi főzdék munkájának elismerése,
 • a minőségi körtepálinkát előállító magánfőzők és bérfőzető lakosok munkájának elismerése.
 • a körtepálinkák aromaprofiljának kibővítése, a változatos fajtakör részletesebb megismerése kapcsán.

A verseny meghirdetésének köre:

Magyarországi és határon túli kereskedelmi főzdék, szabad magánfőzők, bérfőzetők.

Nevezés kezdete:

2024. február 12. (hétfő 08:00) óra

Nevezési határidő:

2024. március 12. (kedd) 20.00 óra.

 

Nevezési minta:

Magán és bérfőzetőknek, valamint kereskedelmi főzdéknek fajtánként minimum 1x 0,35 liter.

A nevezési mintát a versenyt követően nem áll módunkban visszajuttatni a nevező részére!

 

 

 

 

NEVEZÉSI DÍJ

 

Nevezési díj kereskedelmi főzdéknek:

1-4 nevezett minta számnál kereskedelmi főzdéknek pálinkaként                   6000Ft,

5 és afeletti nevezett minta esetén magán és bérfőzetőknek pálinkaként         4000 Ft.

Nevezési díj magánfőzőknek és bérfőzetőknek:

1-4 nevezett minta számnál magán és bérfőzetőknek párlatonként                  5000Ft,

5 és afeletti nevezett minta esetén magán és bérfőzetőknek párlatonként        3500 Ft.

Kedvezményes nevezési díj az VI. Pannónia Párlatversenyre is nevező
magánfőzőknek és bérfőzetőknek:

A Pyrus Master pálinka és párlatversenyre a VI. Pannónia Párlatverseny kiírásában található díjak érvényesek, oly módon, hogy a körtepálinka versenyre küldött minták darabszáma hozzáadódik a VI. Pannónia Párlatversenyre küldött tételekhez.

FONTOS!

Azon nevezők, akik bármilyen kategóriában az VI. Pannónia Párlatversenyre is neveznek, azok részére a PYRUS MASTER-en való külön nevezésük kedvezményes! A Pannónia Párlatversenyre nevezett körte tételek NEM kerülnek automatikusan a PYRUS MASTER versenyre! Tekintettel, hogy a két verseny nem egy és ugyan az, ezért mindenképpen külön mintaként kell küldeni az ide nevezni kívánt tételt, még abban az esetben is, ha egyazon párlat mindkét versenyre be van nevezve. A minta feladható egy küldeményben, de a palackon jól látható módon jelezni kell, akiket a PYRUS MASTER versenyre küldenek.

A nevezési díjat is kérjük külön befizetni, vagy a közleményben egyértelműen jelezni, hogy ne okozzon adminisztrációs problémát a regisztrálás.

A Nevezési díj befizetése feljogosítja a nevezőt a versenyben való részvételre és az eredményhirdetésen való részvételre.

Az eredményhirdetéseken való részvétel feltételei:

 

A nevezett kereskedelemben kapható körte pálinkák, illetve magán és bérfőzetett körte párlatok eredményhirdetése az VI. Pannónia Párlatverseny díjkiosztó gálájával együtt Sormáson, az István Parkhotel Színház termében, a Pannónia Pálinkakultúra Egyesület által szervezett svédasztalos vacsorával egybekötött pálinkagálán történik. Az eredményhirdetésen való részvételi díj számítása az alant található táblázatban foglaltak szerint történik. A gálavacsorával egybekötött díjátadó rendezvény díját a nevezési határidő végéig köteles a nevező befizetni az egyesület bankszámlájára. Az ár tartalmazza nevezők és meghívott vendégeik részvételét a pálinkagálán, illetve a svédasztalos vacsorát.

A díjkiosztón való részvételi szándékot a nevezőnek a nevezéssel egyidejűleg, vagy legkésőbb a nevezési határidő végéig jelezni kell!

 

 II. Pyrus Master nevezési díj táblázat

Nevező típusa

Nevezett párlat mennyisége (db)

Nevezési díj / párlat

Gálavacsora díja a nevezőnek (1fő)

Gálavacsora díja 1 fő kisérőnek

Gálavacsora díja vendégeknek / fő

Kereskedelmi főzde

1-4

6 000 Ft

19.000 Ft

19.000 Ft

19.000 Ft

5 és felett

4 000 Ft

Magánfőző és bérfőzető

1-4

5 000 Ft

5.000 Ft

19.000 Ft

19.000 Ft

5 és felett

3 500 Ft

VI. Pannónia Párlatversenyre is nevező magánfőző és bérfőzető

A II. Pyrus Master pálinka és párlatversenyre a VI. Pannónia Párlatverseny kiírásában található díjak (a következő táblázat itt) érvényesek, oly módon, hogy a körtepálinka versenyre küldött minták darabszáma hozzáadódik a VI.Pannónia Párlatversenyre küldött tételekhez.

 

II. Pyrus Master-re és a a VI. Pannónia Párlatversenyre nevező magán és bérfőzetők részére az összesített nevezési díj táblázata

Nevezett párlat mennyisége (db)

Nevezési díj / párlat

Gálavacsora díja a nevezőnek

Gálavacsora díja 1 fő kisérőnek

Gálavacsora díja vendégeknek / fő

1-4

5 000 Ft

5 000 Ft

19 000 Ft

19 000 Ft

5-6

3 500 Ft

5 000 Ft

19 000 Ft

19 000 Ft

7

3 500 Ft

0 Ft

14 000 Ft

19 000 Ft

8 –

2 500 Ft

0 Ft

14 000 Ft

19 000 Ft

 

Fizetési mód:

A nevezési díj, valamint a gálavacsora díja egyösszegben befizethető személyesen a minták leadásakor, illetve átutalható a

Pannónia Pálinkakultúra Egyesület bankszámla számára:

 

MKB Bank 10104985-03560800-01005000

 

a közleményben a nevező neve mellett feltüntetve, hogy körtepálinkaverseny nevezési díj, esetlegesen + gálavacsora díj. Számlát a nevezési díj beérkezése után állít ki a nevezésről a szervező Pannónia Pálinkakultúra Egyesület.

Nevezési minták átvétele:

– Személyesen leadva:

az István Parkhotel és Gasztrofarm (Pálinkamúzeum) (8881 Sormás, Külterület HRSZ: 028) hétköznap és hétvégén 2024 március 12-ig, 8:00 órától 20:00 óráig (Telefon: +36 30 3050794).

– Postai úton is eljuttatható kizárólag a következő címre:

István Parkhotel és Gasztrofarm (Pálinkamúzeum) (8881 Sormás, Külterület HRSZ: 028) (Telefon: +36 30 3050794)

Nevező:

Magánfőző vagy bérfőzető, a jövedéki adóról szóló 2016. évi LXVIII. törvény szerint. Kereskedelmi pálinkafőzde, vagy pálinkát előállító adóraktári engedélyes, akinek a tételei megfelelnek a pálinkáról, és a Pálinka Nemzeti Tanácsról szóló 2008. évi LXXIII törvény pálinkára vonatkozó előírásainak is.

 

Nevezni csak körtepálinkával, körtepárlattal, ágyas körtepálinkával, ágyas körte párlattal, kizárólag körte kategóriában az alábbi alkategóriákban lehet:

 

-Őshonos körte, fajtamegjelöléssel (pl. tüskéskörte, sózókörte, császárkörte, bakszar körte, hébér körte, egyéb népi elnevezésű körte…)

-Körte, fajtamegjelöléssel (pl. Kieffer körte, Clapp kedveltje körte, Lujza körte, Packhams Triumph körte)

-Körte, fajtamegjelölés nélkül (pl. ismeretlen fajta, ez lehet őshonos, vagy nemesített)

-Körte, vegyesen többféle fajtamegjelöléssel (többféle körte vegyesen cefrézve, vagy a párlatok házasításával létrehozva, fajtamegjelöléssel)

-Körte, vegyesen többféle fajtamegjelölés nélkül (többféle körte vegyesen cefrézve, vagy a párlatok házasításával létrehozva fajtamegjelölés nélkül)

-Vadkörte

-Vilmos körte

 

Tekintettel, hogy ez egy fajtaspecifikus verseny, célja a Kárpát-medence őshonos gyümölcsének, a körtének a bővebb megismerése, népszerűsítése. A nevezett tételek, a vilmoskörte és egyéb nemzetközileg is ismert fajta kivételével, kérjük a nevezőket, hogy töltsék ki a fajta jellemzői megjegyzést a nevezésnél. Úgy, mint a körte formája, mérete, színe, érési ideje. Esetleges képek megkönnyítik a beazonosítást.

 

 

Nevezési feltételek:

 

A versenyeztetett párlatok eredetét, adózott voltát törvényesen igazolni kell! (pl. párlatjegy másolata, vagy bérfőzési származási igazolvány)

 

Magánfőzők és bérfőzetők esetén:

A bérfőzetők és magánfőzők a vonatkozó jövedéki szabályok szerint nevezhetnek, a versenyszabályzat szerint. A versenyszabályzat elfogadásával a magyarországi nevező nyilatkozik arról is, hogy a minta Magyarországon termett gyümölcsből van, itt cefrézték, főzték, és hozzáadott cukrot és egyéb nem engedélyezett adalékanyagot (pl. aroma) nem tartalmaz.

Kereskedelmi főzde esetén:

A nevező szeszfőzde /kereskedő számára előírt okmánnyal igazolja a pálinka eredetét. A kereskedelmi szeszfőzde engedélyese szabadforgalomba bocsátott, zárjeggyel ellátott, adózott terméket nevezhet, amelynek eredetét, származását a verseny rendezőjének nevére kiállított egyszerűsített kísérő okmánnyal (EKO) és zárjeggyel igazolja.

Külföldi nevezőre vonatkozó szabályok:

Más Európai Unió tagállami szeszfőzdék, adó raktárak, tagállami kereskedők szabadforgalomba bocsátott párlattal nevezhetnek, amit egyszerűsített kísérőokmánnyal adhatnak át a verseny szervezőjének. Harmadik ország esetében a gazdálkodó árumintaként küldheti el a nevezett párlatot, amelyet a vámkezelésről kiállított okmány igazol. A gazdálkodók által párlatversenyre nevezett minta nem kereskedelmi áruként (árumintaként) behozott terméknek minősül. A tagállami magánszemélyek esetében a 92/83/EGK Irányelv alapján a tagállamok által kialakított nemzeti jövedéki szabályozás az adott tagállam területére vonatkozik. A nevezett külföldi magánszemély köteles nyilatkozni, hogy mindenben megfelel a saját nemzeti jövedéki szabályozásának, s az általa az ottani jogszabály szerinti esetleges származási igazolást kell, mellékelje a nevezéshez.

A verseny kiírója fenntartja magának a jogot, hogy valamennyi vonatkozó vizsgálatot ellenőrzésképpen elvégezzen. Ha valamelyik mintáról a versenyző rendelkezik laboratóriumi eredménnyel, azt elfogadjuk.  Az esetleges pozitív vizsgálati eredményét – amely kizárással jár – a versenyző megkapja. A versenyből való kizáráshoz akkreditált laboratóriumban történő vizsgálat szükséges.
A kiíró külön felhívja a versenyzők figyelmét, hogy a hozzáadott aroma kimutatása esetén az induló valamennyi mintája automatikusan kizárásra kerül, a legnagyobb nyilvánosság mellett, ugyanakkor a hozzáadott aroma kimutatása esetén az akkreditált vizsgálatok költségének tízszeresét köteles megtéríteni a verseny kiírójának nyolc napon belül, számla ellenében.

Zsűrizés, értékelés (zárt):

2024. március 15-16. (Nagykanizsa-Sormás).

Eredményhirdetés időpontja és helye:

2024. április 6. Sormás – Isvtán Parkhotel 16:00 órai kezdettel, a Pannónia Pálinkakultúra Egyesület által szervezett VI. Pannonia Párlatverseny és II. Kárpát-medencei Körtepálinka és Párlatverseny gálavacsorán.

A verseny színvonalát és tisztaságát biztosító bizottságok, csoportok:

 • Verseny Szervező Bizottság
 • Zsűri

A verseny lebonyolítása jelen szabályzatban rögzítettek szerint történik.
A verseny kiírója 2024 februárban a versenyfelhívást és versenyszabályzatot közzéteszi a nevezésre és annak feltételeire vonatkozóan a www.parlatverseny.hu honlapon, illetve a potenciális versenyzők közvetlen megkeresésével, az ország és a határon túli területek legkülönfélébb sajtóorgánumaiban.

A zsűri tagjai:

 • Elnöke: Dúl Udó
 • Nemzetközileg és országosan is elismert pálinkabírálók, pálinka szakmérnökök, pálinkamesterek a zsűri elnökének javaslatára, a versenykiírójának felkérésére.

A zsűrizésben csak azon személyek, vehetnek részt, akik alkalmasak az elfogulatlan, korrekt bírálatra.

A zsűritagok meghívására, felkérésére a zsűri elnökének javaslatának figyelembevételével a versenyigazgató jogosult.

A zsűri tagjai és a versenyigazgató nevezőként nem vehetnek részt a párlatversenyen!

A Verseny Szervező Bizottság (VSZB)

Versenyigazgató:

Gazdag Attila

Tagok: A Pannónia Pálinkakultúra Egyesület rendes és pártoló tagjai, illetve akit arra a versenyigazgató felkér.

Versenyigazgató feladatai:

 • Kibocsátja a versenyfelhívást.
 • Javaslattétel az előkóstolás alapján kiválasztott átlagos „belövő” mintákra, amelyet a szakmai zsűri tagjai közösen értékelnek ki.
 • Döntés a zsűrizés során felmerülő vitás kérdésekben.
 • Az eredmények helyes rögzítésének, értékelésének ellenőrzése.
 • Előkészíti a zsűri, valamint az adatfeldolgozás személyi és tárgyi feltételeit.
 • Ügyeli a bírálat helyes lefolytatását, valamint azt, hogy a bírálók ne egyeztessék, ne befolyásolják egymás véleményét a bírálat során.
 • A végső eredmények hitelesítése, a verseny kategóriák meghatározása, melyekben kategória győztes hirdethető.
 • A zsűri elnökével és annak tagjaival való kapcsolattartás.
 • Beszerzi az okleveleket, érmeket, ajándékokat, gondoskodik az oklevelek kitöltéséről, az érmek véséséről.
 • A verseny igazgatója egy személyben jogosult a versenyben résztvevők felé történő hivatalos adatszolgáltatásra – kizárólag az eredményhirdetés után.
 • A verseny szakmai irányítása.
 • Ügyeli a bírálat helyes lefolytatását, biztosítja azon az íz közömbösítő anyagok állandó jelenlétét.
 • Megszervezi a zsűri számára a minták szakszerű kihordását.
 • A verseny tisztaságának, a szabályzat szerint történő lebonyolításának garantálása.
 • Gondoskodik a verseny helyszínének biztosításáról.
 • Általános szaktanácsadás a verseny lebonyolításában a közreműködők felé.
 • A versenyben résztvevő termékek anonimitásának megőrzésének ellenőrzése, az eredmények kihirdetéséig. Az anonimitás megtartása mellett minden szükséges információt biztosít a zsűri eredményes munkavégzéséhez.

A tagok feladatai:

 • A versenyigazgató munkájának segítése, folyamatos szakmai ellenőrzése, támogatása.
 • A versenyigazgató személyi javaslatainak megtárgyalása, majd a döntések végrehajtásának segítése, ellenőrzése.
 • A Verseny Szervező Bizottságában a vitás kérdésekben a döntéshozatal egyszerű szavazattöbbséggel történik, szavazategyenlőség esetén a versenyigazgató szavazata dönt.
 • Nyilvántartásba veszik, majd titkosított azonosítóval, illetve ugyanazon, de az egyedi azonosítást lehetővé tevő verseny címkével ellátják a beérkezett mintákat. Összegyűjtik a bizonylatokat, nevezéseket és nevezési díjakat, ellenőrzik, hogy azok megfelelnek a kiírás feltételeinek.
 • Gondoskodnak arról, hogy a minták teljesen titkosítva legyenek, azokat olyan elzárt helyen tárolják, ahová más nem mehet be, nem férhet hozzá.
 • A verseny lezárásáig minden szervező köteles az adatokat kizárólag csak a feladata elvégzéséhez használni, kívülálló személy részére kiadott adat, vagy információ büntetőjogi következményeket vonhat maga után!

A zsűri feladata:

 • A beküldött körtepálinka és körtepárlat mintákat a zsűri érzékszervileg vizsgálja.
 • A bírálat során egyénileg értékelnek, majd konszenzusra törekednek a minta értékelésében.
 • Kiválasztja a PYRUS MASTER – 2024 alkategória győztes párlatait.
 • Kiválasztja a „PYRUS MASTER – 2024 legjobb körte párlata” – „KÁRPÁT-MEDENCE LEGJOBB KÖRTE 2024” győztes párlatát.
 • Kiválasztja a „PYRUS MASTER – 2024 legjobb körte pálinkája” – „KÁRPÁT-MEDENCE LEGJOBB KÖRTE 2024” győztes kereskedelmi pálinkáját, párlatát.
 • Javaslatot tesz a különdíjasokra, az oklevelekre.
 • Az érzékszervi bírálat lefolytatását kizárólag a versenyigazgató irányítja.
 • A verseny kiírásának megfelelően a különböző tételek együtt kerülnek bírálatra, kategória sorrendben.
 • Az érzékszervi bírálat időpontja: 2024. március 16. Nagykanizsa-Sormás
 • A zsűri érzékszervi bírálata zártkörű.
 • Kategória győztes termékek választáskor szavazategyenlőség esetén a zsűri elnökének döntése az irányadó.

 

 

 

 

 

Odaítélhető nagydíjak, címek:

 • PYRUS MASTER – 2024 Kategória győztes” díjak (Bérfőzetők és magánfőzők)
 • PYRUS MASTER – 2024 Champion győztes” díjak (Kereskedelmi főzdék)
 • PYRUS MASTER – 2024 legjobb körte párlata” – „KÁRPÁT-MEDENCE LEGJOBB KÖRTE 2024” győztes körte párlat. (Bérfőzetők és magánfőzők)
 • PYRUS MASTER – 2024 legjobb körte” – „KÁRPÁT-MEDENCE LEGJOBB KÖRTE 2024” győztes körte pálinka, párlat. (Kereskedelmi főzdék)

Az aranyérmes mintákból…

a Kategória (bérfőzetők és magánfőzők) és Champion (kereskedelmi főzde) győztes díj csak akkor ítélhető oda, ha az adott alkategóriából legalább 5-5 nevezett minta került értékelésre, és volt aranyérmes párlat, vagy pálinka az értékelt tételek között. A zsűri döntése értelmében lehetőség van az adott alkategórián belül fajta tiszta pálinkák, párlatok kategória győztes díjának kiadására is, ha a mintaszám az adott alkategóriában egy fajta elérte a tízet. (pl. tüskéskörte)

 

Arany-, ezüst- és bronz oklevelek.

A résztvevők a versenyen elért eredményüknek megfelelően a szervezőtől névre szóló oklevelet kapnak.

A szervező engedélyezheti, hogy a résztvevők a pálinkájukra, párlatukra olyan címkét tegyenek, amely tartalmazza a versenyen elért eredményüket.

Bírálat:

100 pontos elektronikus bírálat alapján történik.

Alapbírálat ponthatárok:

Kiválló (arany): 89‒100 pont

Kiemelkedő (ezüst): 79‒88 pont

Átlagos, jó (bronz): 69‒78 pont

Kisebb hibák (kisebb hibáktól fedett): 58‒68 pont

Hibás (több és nagyobb hibáktól fedett): 57 pont alatt

Egyéb feltételek:

 • Az a személy, aki a minták szállításában, raktározásában, előkészítésében, felszolgálásában közreműködik, nem lehet a zsűri tagja.
 • A versenyszabályzat megsértése esetén, az érintett bizottság zsűri tagját a versenyigazgató felmentési joga alapján mentesíti a további bírálat alól.
 • A vizsgálatra kerülő minták sorrendjét a versenyigazgató előre köteles meghatározni. Minden esetben a közömbösebb ízű, illatú termékekkel kell kezdeni a bírálatot, majd az áthatóbb ízű, illatú termékek következnek. Először az alacsonyabb alkoholtartalmú minták kerülnek a zsűri elé.
 • Azonos típusú termékek esetében az illat- és az ízhatás növekedése szerint kell a mintákat besorolni. Sorozatvizsgálat esetén lehetőleg azonos íz- és illatjellegű termékeket ajánlatos bírálni.
 • Az egyes vizsgálatok között ízhatást közömbösítő anyagokat kell fogyasztani a bírálóknak. Ezek az anyagok lehetnek: ivóvíz, ásványvíz, kifli, sajt vagy alma. A bírálat során megfelelő időközönként pihenőt kell elrendelni. A bírálati potenciál megítélése a versenyigazgatónak az elsődleges feladata.
 • A bírálat során a zsűri elnöke által irányított értékelő megbeszélésen kívül tételekkel kapcsolatban beszélgetni, a termékekre utaló megjegyzéseket tenni tilos.
 • Az adatfeldolgozás során kizárólag a versenyigazgatónak szolgáltatható adat, melyek az eredmény kihirdetéséig titkosnak minősülnek.

 

 

 

Az adatfeldolgozás menete:

 • a zsűri által kitöltött bírálati lapok értékelése, rögzítése,
 • az éremhatárok szerinti rangsorolás összesített, illetve versenykategóriák szerinti értékelés elkészítése.

A versenyben résztvevők közül az ünnepélyes eredményhirdetésen résztvevő érmesek a nevezett mintáinak eredményét a versenyt követően az ünnepélyes eredményhirdetés helyszínén kinyomtatva kapják meg. Az ünnepélyes eredményhirdetésen személyesen részt nem vevő, vagy nem érmes versenyzők az eredményeiket 2024. április 10-től április 30-ig elektronikusan, vagy postán kapják meg.

A verseny tisztasága érdekében a Versenyt Szervező Bizottság fenntartja magának a jogot, hogy mind a nevezett, mind a díjazott termékek köréből sorsolással kiválasztott minták eredetének, illetve a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő analitikus laboratóriumi vizsgálatot elvégeztesse. Pozitív eredmény esetén az elnyert díj sajtópublicitás mellett visszavonásra kerül.

A verseny nyilvánossága:

A Szervező Bizottság törekszik arra, hogy a verseny a lehetőségekhez mérten a legnagyobb publicitást élvezze. A zsűrizést úgy szervezi, hogy azt bárki megtekinthesse, annak tilalmával, hogy a zsűri munkáját nem zavarhatja, és arra befolyásolási kísérletet sem tehet.

 

Nagykanizsa, 2024. február 2. 

A versenykiíró, rendező Pannónia Pálinkakultúra Egyesület (PPE) nevében:

 

 

Gazdag Attila

PPE elnök, versenyigazgató